Verfilmde musical over het leven van Eva Perón (1919-1952), de geliefde presidentsvrouw van Argentinie͏̈.
Onderwerp
Perón, Eva
Titel
Evita / dir. by Alan Parker ; screenplay by Alan Parker ... [et al.] ; music by Andrew Lloyd Webber
Regisseur
Alan Parker 1944-2020
Scenarist
Oliver Stone
Componist
Andrew Lloyd Webber 1948-
Acteur
Madonna 1958- Antonio Banderas Jonathan Pryce 1947-
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Indies Home Entertainment, 2001
1 dvd-video
Oorspr. opname
1996
Speelduur
134 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8714025502129

Besprekingen

Dvd-versie van de verfilmde musical van Alan Parker. Met in de hoofdrollen Madonna, Antonio Banderas en Jonathan Price, muziek van Andrew Lloyd Webber en teksten van Tim Rice. De musical vertelt het levensverhaal van de Argentijnse presidentsvrouw Evita Perron die in 1952 overleed. De pers was wisselend in haar oordeel. Vooral het beroemde lied 'Don't cry for my Argentina' wordt als hoogtepunt gezien en werd bekroond met een Oscar. De Volkskrant vindt de film: 'Een vet spektakel waarbij horen en zien je vergaat.' NRC: 'Een cinematografisch ballet vol aansprekende bijna kitsch.' De Amerikaanse kranten waren positief tot laaiend enthousiast. De dvd bevat diverse interessante extra's zoals biografische informatie en live interviews met o.a. de hoofdrolspelers, videoclip, Madonna feature en fotogallery.

Over Alan Parker

CC BY 2.5 - Foto van/door Mariusz Kubik, http://www.mariuszkubik.pl

Alan William Parker (Londen, 14 februari 1944 – 31 juli 2020) was een Brits filmregisseur, scriptschrijver en filmproducent.

Filmografie

  • Melody (1971)
  • The Evacuees (1974)
  • Bugsy Malone (1976)
  • Midnight Express (1978)
  • Fame (1980)
  • Shoot the Moon (1982)
  • The Wall (Pink Floyd) (1982)
  • Birdy (1984)
  • Angel Heart (1987)
  • Mississippi Burning (1988)
  • Come See the Paradise (1990)
  • The Commitments (1991)
  • The Road to Wellville (1994)
  • Evita (1996)
  • Angela's Ashes (Nederlands: De as van mijn moeder (film)) (1999)
  • The Life of David Gale (2003)

Zelf is hij te zien in de documentaires Typically British (1995) en Stanley Kubrick: A life in pictures (2001).

Prijzen…Lees verder op Wikipedia