Boek
Nederlands

Zusje vermist

Anne Cassidy (auteur)
+1
Zusje vermist
×
Zusje vermist Zusje vermist

Zusje vermist

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
De 17-jarige Kim (ik-figuur) worstelt met schuldgevoelens over de verdwijning van haar zusje acht jaar geleden. Dan wordt er na al die jaren een spoor gevonden. Zou Judy toch nog leven? Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Zusje vermist
Auteur
Anne Cassidy
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Missing Judy
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2007
176 p.
ISBN
9789085681434

Besprekingen

Het spannende relaas van de spoorloze verdwijning van de vrolijke en praatgrage Judy Hockney, acht jaar geleden. Haar nu 17-jarige zus Kim (ik-figuur) kan niet van de gedachte verlost raken dat het haar schuld was. Zij moest op die donkere novembermiddag namelijk op de toen 5-jarige Judy passen. In voortdurende flashbacks doet zij verhaal over het moeizame verwerkingsproces in de voorbije jaren en van de pogingen van de politie een bruikbaar spoor van het meisje te vinden. Bovendien helpt een lotgenotengroep waar haar ouders deel van uitmaken. Samen met hen, vriendinnen en familieleden probeert ze haar leven weer wat op de rails te krijgen. Op een dag lijkt een vondst hoop te geven dat Judy nog leeft, misschien zelfs in de USA. De afloop van het drama is totaal anders dan de lezer zou verwachten. Niet-geïllustreerde en enigszins complexe, maar helder en aantrekkelijk vertaalde roman. De auteur heeft wel vaker het thema van vermiste kinderen in haar boeken* aangesneden. Vanaf ca. 13 jaar.

Zusje vermist

Acht jaar geleden was het gezin Hockney een doorsnee gezin zoals er zovele zijn: mama, papa en twee dochters. Tot de nachtmerrie begon ... Oudste dochter Kim verliest haar vijfjarig zusje Judy even uit het oog, waarna ze wel van de aardbol verdwenen lijkt. Acht jaar later is de verdwijning van Judy nog steeds niet opgehelderd. Het gezin krijgt zijn leven maar moeilijk terug op de rails: de ouders trekken zich op aan hun zelfhulpgroep en Kim volgt al jaren therapie, maar blijft met een huizenhoog schuldgevoel kampen. Wanneer een tv-programma de verdwijning van Kim opnieuw onder de aandacht brengt door middel van een zogenaamde verouderingsfoto, worden oude wonden weer opengereten. Zo moet Kim leven met het besef dat ze in die dagen een rode bestelwagen op de plaats van de verdwijning heeft verzonnen, omdat ze in al haar wanhoop de speurders zo graag een aanknopingspunt wou geven. Bekennen durft ze dat niet, maar het knaagt aan haar. Dat een meisje in Amerika wel erg sterk lijkt op de '…Lees verder