Twee kinderen en hun vader raken verzeild in malle en spannende situaties als zij in hele kleine mensjes worden veranderd door een piepklein wondermanneke, dat soms wel en soms niet kan 'tinkelen'. Vanaf ca. 5 jaar
Onderwerp
Kabouters, Toveren
Titel
Wiplala
Auteur
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Verteller
Flip Van Duijn
Muziek
VOF de Kunst
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: De Kunst, 2007
3 cd's
Speelduur
ca. 220 min.

Andere formaten:

Besprekingen

Dit luisterboek uit de serie Luistervink is een integrale weergave van de bekroonde klassieker, levendig en boeiend voorgelezen door Flip van Duijn, de zoon van Annie M.G. Schmidt. Het oorspronkelijk in 1957 verschenen verhaal gaat over het kleine mannetje Wiplala. Het mannetje wordt door zijn volkje weggestuurd en komt bij de familie Blom terecht. Als vader Blom in een restaurant niet genoeg geld heeft, tovert/tinkelt Wiplala hen klein om hen te redden van de politie. Krijgt hij hen nog weer getinkeld? Nog steeds een eigentijds, herkenbaar en grappig verhaal, zonder diep op dingen in te gaan. Dit luisterboek wordt ondersteund met filmische geluidseffecten en muziek. En afgesloten met een bijpassend liedje, liedtekst geschreven door Cato Fluitsma en uitgevoerd door VOF de Kunst. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Annie M.G. Schmidt

Anna Maria Geertruida (Annie) Schmidt (Kapelle, 20 mei 1911 – Amsterdam, 21 mei 1995) was een Nederlands dichteres en schrijfster van verzen, liedjes, boeken, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama.

Annie M.G. Schmidt werd in Nederland en Vlaanderen vooral beroemd met kinderboeken als Pluk van de Petteflet (1971) en Abeltje (1953), series kinderverhalen als Jip en Janneke (1952-1957) en kinderversjes als Dikkertje Dap (1950) en Het Beertje Pippeloentje (gebundeld in 1958). Generaties Nederlanders zijn met haar poëzie en verhalen opgegroeid, waardoor haar werk tot het collectieve geheugen van naoorlogs Nederland is gaan behoren.

Levensloop

Annie M.G. Schmidt was de dochter van Johannes Daniël Schmidt, sinds 1909 predikant in Kapelle, en Geertruida Maria Bouhuijs. Ze slaagde in 1930 voor het eindexamen hbs-a aan de Rijks Hoogere Burgersschool te Goes. Ze werkte aanvankelijk a…Lees verder op Wikipedia