Boek
Nederlands

Het land van de farao's! : verhalen over het oude Egypte

Arend Van Dam (auteur), Georgien Overwater (illustrator)
+1
Het land van de farao's! : verhalen over het oude Egypte
×
Het land van de farao's! : verhalen over het oude Egypte Het land van de farao's! : verhalen over het oude Egypte

Het land van de farao's! : verhalen over het oude Egypte

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Rust er echt een vloek op het openen van de graftombe van een farao? Tien spannende verhalen die zich afspelen in het oude Egypte. Met tijdbalk en veel grappige waterverfillustraties. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Onderwerp
Egypte ; oudheid
Extra onderwerp
Informatieve werken
Titel
Het land van de farao's! : verhalen over het oude Egypte
Auteur
Arend Van Dam
Illustrator
Georgien Overwater
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2016
39 p. : ill.
ISBN
9789000347834 (hardback)

Besprekingen

Narmer, een boerenzoon die samen met zijn ouders zo’n vijfduizend jaar geleden aan de Nijl woont, is een bijzondere jongen. Zijn vader denkt dat de goden grote plannen met hem hebben. En inderdaad: jaren later is Narmer priester en wordt hij uiteindelijk farao (= leider van het grote huis) van de eerste Dynastie van Egypte. Met dit verhaal opent deze bundel, waarin tien verhalen over het oude Egypte staan. Boven elk verhaal staat een tijdsaanduiding. Niet alleen lezen we hoe het de farao’s verging maar ook hoe archeologen opgravingen deden op zoek naar de geschiedenis van Egypte. De levendige verhalen zijn prettig geschreven en kleurig geïllustreerd met grappige geverfde afbeeldingen. Afgesloten wordt met een verhaal over het graf van Sensaos, van wie de kist en de mummie inmiddels te bezichtigen zijn in het Museum voor Oudheden in Leiden. Al met al is dit een prima boek om de geschiedenislessen op de basisschool te ondersteunen. Maar ook leuk voor bv. thuis. In dezelfde opzet versche…Lees verder

Het land van de farao's!

Dit boek over het oude Egypte neemt je mee in de geschiedenis: van 3000 v.Chr. tot 100 n.Chr wordt er verteld over de farao's en hun piramides. Leuk aan dit boek is dat de informatie niet saai wordt weergegeven in eindeloze teksten, maar in tien vlotte verhalen. 

Je komt te weten dat farao’s soms al op heel jonge leeftijd aan de macht kwamen en al snel begonnen met de bouw van hun piramides. En dat mummificeren, zelfs van een kat, een heel gebeuren was. Je leert waarom je niet in de vloek van de farao’s moet geloven (of net wel?) en hoe het komt dat we vandaag hiëroglyfen kunnen ontcijferen. De illustraties zijn grappige geverfde afbeeldingen, afgewerkt met een zwarte pennentrek. De omslagtekening vind ik minder geslaagd en zou kinderen kunnen weerhouden om het boek ter hand te nemen. Dat zou jammer zijn want de verhalen lezen vlot en zijn nog leerrijk ook. 


Suggesties