Luisterboek
Nederlands

Vol verlangen : liedjes van Arthur Japin

Arthur Japin (auteur)
+1
Vol verlangen : liedjes van Arthur Japin
×
Vol verlangen : liedjes van Arthur Japin Vol verlangen : liedjes van Arthur Japin

Vol verlangen : liedjes van Arthur Japin

Arthur Japin begon zijn loopbaan als acteur. Hij volgde de kleinkunstacademie en in die periode van zijn leven maakte hij muziek, zong en schreef liedjes. Die liedjes zijn altijd bewaard gebleven maar werden nooit opgenomen. Tot nu. Gezongen door Theo Nijland, Jette van der Meij, Jeroen Zijlstra, Margreet Dolman, Frans van Deursen en Arthur Japin.
Onderwerp
Liederen
Titel
Vol verlangen : liedjes van Arthur Japin
Auteur
Arthur Japin
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein Media, 2006
1 cd + liedjesteksten boekje
ISBN
90-5444-302-2

Over Arthur Japin

Arthur Valentijn Japin (Haarlem, 26 juli 1956) is een Nederlandse acteur en schrijver. In 2004 kreeg hij de Libris Literatuur Prijs voor zijn roman Een schitterend gebrek en in 2006 schreef hij met De grote wereld het boekenweekgeschenk met een recordoplage van 813.000 exemplaren. Zijn verhalen hebben veelal een autobiografische of historische kern.

Biografie

Jeugd

Japin wilde in zijn kindertijd zo nu en dan iemand anders zijn. Zijn vader (Bert Japin) was onder meer toneelrecensent. De liefde voor het toneel zat er al vroeg in. Hij werd gepest en zowel geestelijk als lichamelijk mishandeld en hij bevond zich in een isolement. Zijn vader pleegde zelfmoord toen Japin dertien jaar was. Het pesten ging door tot hij zestien werd. Het scheppen van een fantasiewereld, de vlucht uit de realiteit, was een middel om te overleven.

Na de middelbare school koos hij ervoor om van het ‘nu e…Lees verder op Wikipedia