Luisterboek
Nederlands

Boudewijn Büch leest uit De kleine blonde dood

Boudewijn Büch (auteur)
+1
Boudewijn Büch leest uit De kleine blonde dood
×
Boudewijn Büch leest uit De kleine blonde dood Boudewijn Büch leest uit De kleine blonde dood

Boudewijn Büch leest uit De kleine blonde dood

Titel
Boudewijn Büch leest uit De kleine blonde dood
Auteur
Boudewijn Büch
Uniforme titel
De kleine blonde dood
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2003
2 cd's
Speelduur
1 uur 23 min.
ISBN
90-5444-861-X 9789054448617

Andere formaten:

Besprekingen

Bewerking van het gelijknamige boek door de auteur zelf. Het boek is aangeboden in de a.i.'s boeken met onderstaande tekst van recensent Nop Maas. 'De ik-figuur van dit boek, die Boudewijn Büch heet, doet verslag van de moeilijke relatie met zijn door de oorlog geestelijk misvormde vader. Daarnaast vertelt hij over het kortstondige leven van zijn eigen zoontje. Lezers van ander werk van Büch (1948) zullen de thematiek herkennen en zullen ook enkele verschillen opmerken met de in vroeger werk gegeven informatie. Degene om wie alles in het boek draait, is de ik-figuur. Voorafgegaan door maar liefst elf motto's worden - nogal zwaar aangezet en melodramatisch - vooral zijn emoties breed uitgemeten. De vraag of er sprake is van bestudeerde dan wel van authentieke megalomanie is bij een romantisch schrijver als Büch natuurlijk niet te beantwoorden.' Boudewijn Büch is de schrijver van het boekenweek essay 2003.

Over Boudewijn Büch

Boudewijn Maria Ignatius Büch (Den Haag, 14 december 1948 – Amsterdam, 23 november 2002) was een Nederlandse dichter, schrijver, verzamelaar en televisiepresentator.

De kleine blonde dood (1985) was zonder twijfel Büchs succesvolste werk. Sinds 1985 zijn er van het boek meer dan dertig drukken verschenen. De roman werd in 1993 verfilmd door Jean van de Velde. Als televisiepresentator maakte Büch diverse programma's over literatuur, en reisprogramma's onder de titel De wereld van Boudewijn Büch.

Levensloop

Jeugd

Boudewijn Büch werd geboren in Den Haag in de Bethlehemkliniek en groeide op in Wassenaar in een katholiek gezin met vijf broers onder wie Menno Buch. Zijn ouders scheidden in 1963. Zowel Boudewijn als zijn broers herinnerden zich hun vader later als een tirannieke persoonlijkheid; het huwelijk van zijn ouders was volgens Boudewijn nooit zeer gelukkig geweest.

B…Lees verder op Wikipedia