Wanneer haar man wordt beschuldigd van moord op een jong meisje, stuit een vrouw net als de politie op enkele mensen die hun eigen geheimen kost wat kost niet willen prijsgeven.
Titel
Brandmerk
Auteur
Brian Freeman
Vertaler
Annemarie Lodewijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The bone house
Editie
1
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2012
447 p.
ISBN
9789044332537 (paperback)

Besprekingen

Zelfs zonder zijn twee voornaamste personages, de sinds zijn debuut altijd aanwezige rechercheurs Jon Stride en Serena Dial, lukt het Brian Freeman opnieuw een spannende, gestructureerde thriller te schrijven. Met de korte, maar zeer belangrijke proloog, een familiedrama dat zich zes jaar voordien afspeelde, wordt de basis gelegd voor een reeks gebeurtenissen waar onschuldigen het slachtoffer van worden. Ook op psychologisch vlak zijn de plot en de voornaamste personages sterk ontwikkeld.
Onzekerheden, angsten, jaloezie en verliefdheid behoren tot het jong zijn. De introverte Tresa Fischer is zestien, intelligent en verliefd op Mark Bradley, haar leraar Engels. Als haar moeder haar dagboek vindt breekt het schandaal los in het klein stadje op het platteland ergens in Wisconsin. Het meisje blijft volhouden dat het dagboek op verzinsels berust en dat er nooit sprake is geweest van seksueel gedrag met haar leraar zodat deze niet aangeklaagd kan worden. Het hoofd van de school, de do…Lees verder
Een brand in het verleden blijkt een belangrijke rol te spelen in het heden waarin de 16-jarige Glory wordt vermoord. Omdat hij in de buurt was en eerder veroordeeld werd wegens een vermeende affaire met een leerling/zus van Glory, wordt leraar Mark Bradley door iedereen als dader gezien. Samen met zijn vrouw wil hij zijn onschuld bewijzen, maar de tegenstand van de bevolking is groot. De hoofdpersonen zijn weliswaar sympathiek, maar groeien door tot ongeloofwaardige superhelden. Dat is jammer want de verhaallijnen zijn interessant genoeg. Het taalgebruik is niet moeilijk, de inhoud actueel en het verhaal dat veel vaart kent, is goed te volgen. Hoewel de karakters niet altijd even sterk uitgewerkt worden en veel actie bovengeschikt gemaakt lijkt aan het verhaal zelf, blijft deze spannende thriller toch boeien tot het voorspelbare eind. Vrij kleine druk.

Over Brian Freeman

Brian Freeman (Chicago, 28 maart 1963) is een Amerikaans auteur van psychologische thrillers met als hoofdpersonen Jonathan Stride en Serena Dials.

Brian Freeman is geboren in Chicago, Illinois. Hij is in 1984 aan het Carleton College magna cum laude afgestudeerd. Voordat hij als auteur bekend werd, was hij director of marketing en public relations bij het internationale advocatenkantoor Faegre & Benson. ZIjn debuutroman Immoral (in het Nederlands vertaald als "Verdorven") verscheen in 2005. Deze roman won de Macavity Award voor de beste debuutroman, en hij was finalist voor de Edgar Award. Zijn boeken worden verkocht in 46 landen, en zijn beschikbaar in 17 talen. Hij dankt zijn oma en zijn tekenleraar van de 8e grade voor zijn succes.

Brian Freeman woont tegenwoordig in St Paul, Minnesota en is getrouwd met Marcia Freeman.

Lees verder op Wikipedia