Boek
Nederlands

Schimmen van de schaduwmarkt

Cassandra Clare (auteur), Lia Belt (vertaler), Sarah Rees Brennan (auteur)
+1
Schimmen van de schaduwmarkt
×
Schimmen van de schaduwmarkt Schimmen van de schaduwmarkt
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Ontdek de geheimen van de schaduwmarkt, de ontmoetingsplek voor mythische wezens. Ook Stille Broeder Zacharius, voorheen schaduwjager Jem, is er vaak te vinden. Tien verhalen waarin Jem en andere figuren uit de wereld van de Schaduwjagers door twee eeuwen heen gevolgd worden. Vanaf ca. 15 jaar.
Extra onderwerp
fantasy, verhalen
Titel
Schimmen van de schaduwmarkt
Auteur
Cassandra Clare 1973- Sarah Rees Brennan Maureen Johnson Kelly Link Robin Wasserman
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Ghosts from the shadow market
Uitgever
Amsterdam: Moon Young adult, © 2019
558 p.
ISBN
9789048844142 (paperback)

Besprekingen

Deze collectie van tien korte verhalen omvat een aantal van de favoriete karakters uit Cassandra Clare's Schaduwjagers-wereld, waaronder 'Kronieken van de onderwereld'. De verhalen spelen zich af op verschillende plekken op aarde, op verschillende momenten in de geschiedenis. Het biedt een extra stuk verdieping in de geprezen wereld, iets waar de echte fans absoluut voor te porren zullen zijn. De korte verhalen zijn geschreven door Cassandra Clare zelf en enkele andere auteurs, wat het een veelzijdig en origineel geheel maakt. Sommige blinken uit door hun creativiteit en ongewone setting – zoals een kort verhaal dat op de slagvelden van de Tweede Wereldoorlog plaatsvindt. Andere verhalen daarentegen zijn vooral sterk door hun emotionele diepgang en de warme gevoelens die ze bij lezers zullen oproepen. Alhoewel het niet als een losstaand boek gelezen kan worden door de enorme hoeveelheid karakters en gebeurtenissen die context vereisen, kan dit nauwelijks als een echt nadeel bestempeld…Lees verder

Over Cassandra Clare

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Judith Rumelt (Teheran, 27 juli 1973), beter bekend onder haar pseudoniem Cassandra Clare, is een Amerikaans schrijfster, voornamelijk bekend door haar fantasieserie Kronieken van de Onderwereld (The Mortal Instruments) voor jongvolwassenen en haar andere series die zich afspelen in dezelfde wereld.

Biografie

Clare werd geboren in Teheran. Als kind reisde ze vaak, waaronder naar Zwitserland, Engeland en Frankrijk. Clare keerde terug naar Los Angeles in de Verenigde Staten voor de middelbare school (Windward School), waarna ze haar tijd verdeelde tussen Californië en New York, waar ze werkte voor diverse magazines zoals The Hollywood Reporter.

Clare is bevriend met de schrijfster Holly Black, en hun boeken overlappen elkaar soms. Clare noemde soms personages van Black in haar eigen verhalen en omgekeerd.

The Mortal Instruments

In 2004 st…Lees verder op Wikipedia