Blad­muziek
Engels

Parachutes

Coldplay (muziek)

Parachutes

Genre:

Titel
Parachutes
Muziek
Coldplay
Taal
Engels
Uitgever
London: Wise, 2000
64 p. : ill.
Aantekening
Bezetting: piano, zang, gitaar Met teksten en gitaarakkoorden
ISBN
0-7119-8587-1 (paperback) 9780711989245 (paperback)

Besprekingen

Gitaartranscripties van het debuut van deze Engelse band. In eigen land kwam de cd binnen op de eerste plaats van de albumhitlijst en ook in Nederland zijn ze populair. Sfeervolle, dromerige gitaarmuziek in de stijl van Radiohead. Vandaar voor zang en gitaar (vaak meerdere) in notenschrift en tabulatuur, met akkoorden en diagrammen. 64 blz. Wise AM968264.

Over Coldplay

CC BY 2.0 - Foto van/door Shane Adams

Coldplay is een Britse popband, die in 1996 in Londen werd gevormd. De leden zijn zanger Chris Martin, gitarist Jon Buckland, drummer Will Champion en bassist Guy Berryman.

In het begin werd Coldplay vergeleken met andere artiesten en bands, waaronder Radiohead, U2 en Travis. De band brak met de single Yellow door, gevolgd door hun debuutalbum Parachutes (2000). A Rush of Blood to the Head (2002), het tweede album, betekende hun definitieve doorbraak. Het album won ook meerdere prijzen. In 2005 kwam het album X&Y, dat in zestien landen op nummer één kwam. Het vierde album, Viva la Vida or Death and All His Friends, werd samen met Brian Eno geproduceerd en ontving meerdere Grammy's. Hun vijfde album Mylo Xyloto is weer geproduceerd door Eno. Hits van Coldplay zijn onder meer Speed of Sound, Clocks, Yellow, Viva La Vida, The Scientist, Fix You, Paradise en Magic.

Lees verder op Wikipedia