E-boek
Nederlands

Londen : roman van een stad

Edward Rutherfurd (auteur), Servaas Goddijn (vertaler)
Met het boek ‘Londen’ maak je een historische stedentrip vanaf de bank! Londen heeft een fascinerende ontstaansgeschiedenis, en Rutherfurd neemt de lezer mee in een geromantiseerde geschiedenis van de stad door de eeuwen heen. ‘Londen’ begint met de strijd van de Kelten tegen de Romeinen in 54 na Chr. en eindigt in onze tijd. Alle verhaallijnen zijn verbonden door vier families. Zo werkt in 251 ee
Onderwerp
Londen
Titel
Londen : roman van een stad
Auteur
Edward Rutherfurd
Vertaler
Servaas Goddijn
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
London
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2015
ePub2
ISBN
9789026138188
CloudLibrary
3h99n89

Over Edward Rutherfurd

Edward Rutherfurd, pseudoniem van Francis Edward Wintle geboren in 1948 te Salisbury, Engeland, is de auteur van een aantal historische romans waarin wordt verteld over de geschiedenis van een stad. Hiertoe maakt hij zowel gebruik van fictieve als van niet fictieve personages en gebeurtenissen. Zijn werk wordt wel vergeleken met dat van auteurs als James Michener en Leon Uris. Rutherfurd woont sinds de vroege jaren 90 in Dublin.

Bibliografie

  • 1987: Sarum: the Novel of England
  • 1991: Russka: the Novel of Russia
  • 1997: London
  • 2000: The Forest
  • 2004: Dublin: Foundation (The Princes of Ireland: The Dublin Saga)
  • 2006: Ireland: Awakening (The Rebels of Ireland: The Dublin Saga)
  • 2009: New York
  • 2013: Paris

Externe link

Lees verder op Wikipedia