Een roman die even indrukwekkend is als de stad zelf Er is geen stad die meer tot de verbeelding spreekt dan New York. De stad is veel bezongen, veel besproken, maar zelden zo compleet en indrukwekkend beschreven als in deze roman. Als lezer begin je je wandeling door de geschiedenis van New York in de tijd van Peter Stuyvesant en volg je steeds enkele tot de verbeelding sprekende families, zoda
Onderwerp
New York (stad)
Titel
New York
Auteur
Edward Rutherfurd
Vertaler
Carla Hazewindus Anne Jongeling
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
New York
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2014
680 p. (ePub2) : ill.
ISBN
9789026133008
CloudLibrary
3kahpg9

Over Edward Rutherfurd

Edward Rutherfurd, pseudoniem van Francis Edward Wintle geboren in 1948 te Salisbury, Engeland, is de auteur van een aantal historische romans waarin wordt verteld over de geschiedenis van een stad. Hiertoe maakt hij zowel gebruik van fictieve als van niet fictieve personages en gebeurtenissen. Zijn werk wordt wel vergeleken met dat van auteurs als James Michener en Leon Uris. Rutherfurd woont sinds de vroege jaren 90 in Dublin.

Bibliografie

  • 1987: Sarum: the Novel of England
  • 1991: Russka: the Novel of Russia
  • 1997: London
  • 2000: The Forest
  • 2004: Dublin: Foundation (The Princes of Ireland: The Dublin Saga)
  • 2006: Ireland: Awakening (The Rebels of Ireland: The Dublin Saga)
  • 2009: New York
  • 2013: Paris

Externe link

Lees verder op Wikipedia

Suggesties