Parijs is een wereldstad en een begrip. In deze epische roman `Parijs van Edward Rutherfurd, die eerder al de bestsellers `Londen en `New York schreef, maak je een wandeling door de geschiedenis van Parijs aan de hand van twee families die elkaar op elk gebied beconcurreren. Door hun ogen zie je de stad groeien tot de metropool van vandaag. Van de oevers van de Seine tot de bouw van de Eiffelto
Onderwerp
Parijs
Titel
Parijs
Auteur
Edward Rutherfurd
Vertaler
Kees Van Weele
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Paris
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2014
685 p. (ePub2) : ill.
ISBN
9789026134906
CloudLibrary
3kacar9

Over Edward Rutherfurd

Edward Rutherfurd, pseudoniem van Francis Edward Wintle geboren in 1948 te Salisbury, Engeland, is de auteur van een aantal historische romans waarin wordt verteld over de geschiedenis van een stad. Hiertoe maakt hij zowel gebruik van fictieve als van niet fictieve personages en gebeurtenissen. Zijn werk wordt wel vergeleken met dat van auteurs als James Michener en Leon Uris. Rutherfurd woont sinds de vroege jaren 90 in Dublin.

Bibliografie

  • 1987: Sarum: the Novel of England
  • 1991: Russka: the Novel of Russia
  • 1997: London
  • 2000: The Forest
  • 2004: Dublin: Foundation (The Princes of Ireland: The Dublin Saga)
  • 2006: Ireland: Awakening (The Rebels of Ireland: The Dublin Saga)
  • 2009: New York
  • 2013: Paris

Externe link

Lees verder op Wikipedia