Luisterboek
Nederlands

Artemis Fowl

Eoin Colfer (auteur)
+1
Artemis Fowl
×
Artemis Fowl Artemis Fowl

Artemis Fowl

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Als een 12-jarige whizzkid in een oude tekst leest dat elfen veel goud hebben, besluit hij er een te kidnappen en goud als losgeld te vragen. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Elfen
Titel
Artemis Fowl
Auteur
Eoin Colfer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Artemis Fowl
Uitgever
Houten: Van Goor, 2007
8 cd's
Speelduur
435 min.
ISBN
9789047500490

Andere formaten:

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek. Het boek is aangeboden in de a.i's boeken* met onderstaande tekst. De twaalfjarige Ierse whizzkid Artemis Fowl, erfgenaam van een criminele familie, is veel op zichzelf aangewezen sinds zijn vader zijn gezin heeft verlaten en zijn moeder daardoor in de war is. Om de teruggelopen familiefinanciën aan te vullen zint hij op middelen om aan veel geld te komen. Hij leest in een oude tekst, die hij met de computer kan ontcijferen, dat de feeën veel goud hebben. Daarom ontvoert hij elf Holly en vraagt als losgeld veel goud. Maar Holly is officier van de elfBI's, een goed georganiseerd leger dat de sprookjeswereld van o.a. elfen, feeën en dwergen beschermt tegen de mensen. Zij gaan de strijd aan, waardoor ze uiteindelijk Holly en het goud terugkrijgen en Artemis weer een gewone moeder krijgt. Deze jeugdroman van de Ierse auteur is op een actuele manier doortrokken van de Ierse folklore. Het verhaal is vlot geschreven, humoristisch en leest plezie…Lees verder

Over Eoin Colfer

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Zz9pzza

Eoin Colfer (zijn voornaam wordt uitgesproken als Owen) (Wexford, 14 mei 1965) is een Ierse schrijver en komiek. Hij is het bekendst door zijn boeken in de Artemis Fowl-serie.

Biografie

Voordat hij zich volledig aan het schrijven wijdde, was hij een aantal jaren werkzaam als leraar op een basisschool in Wexford, in Ierland. In 2001 verscheen zijn eerste Artemis Fowl-boek. Hiermee vestigde hij zijn naam als schrijver van boeken voor kinderen en tieners. Nadien volgden ook andere reeksen, zoals Half Moon Investigations en De Supernaturalist, samen met de Eoin Colfer's Legends-boeken.

In 2008 kreeg Colfer toestemming van de weduwe van Douglas Adams om een zesde boek te schrijven voor de reeks Hitchhiker's Guide to the Galaxy (Het Transgalactisch liftershandboek). De roman And Another Thing... verscheen in oktober 2009.

In 2013 begon hij, na het afsluiten …Lees verder op Wikipedia