Boek
Nederlands

Confidenties aan een ezelsoor. Boek 3, Erotische fabels

Frank Adam (auteur), Klaas Verplancke (illustrator)
+1
Confidenties aan een ezelsoor. Boek 3, Erotische fabels
×
Confidenties aan een ezelsoor. Boek 3, Erotische fabels Confidenties aan een ezelsoor. Boek 3, Erotische fabels

Confidenties aan een ezelsoor. Boek 3, Erotische fabels

In de reeks:
Erotische fabels.
Titel
Confidenties aan een ezelsoor. Boek 3, Erotische fabels
Auteur
Frank Adam
Illustrator
Klaas Verplancke
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 2008
73 p. : ill.
ISBN
9789063065751

Besprekingen

Schrijven over seks is aartsmoeilijk, zo luidt het cliché. De menselijke seksualiteit kan immers niet zomaar worden gereduceerd tot de zuiver fysieke daad: ze is altijd al gemedieerd door menselijke betekenissen, fantasieën en verlangens. Wie enigszins opwindend over seks wil schrijven, kan het dan ook niet zomaar laten bij een droge beschrijving van the old in-out, en moet ruimte geven aan de verbeelding. Een zinnelijke en beeldende taal ligt met andere woorden voor de hand, maar ontspoort gemakkelijk in clichés of weinig suggestieve bombarie.

In de korte 'waarschuwing van de uitgeefster' bij de erotische fabels uit dit derde boek met Confidenties aan een ezelsoor, lezen we dat de Vlaamse auteur en theatermaker Frank Adam in de marge van zijn manuscript heeft genoteerd "dat de hardware van het lichaam moet onderdoen voor de software van de verbeelding." Dat lijkt me een goed uitgangspunt voor het schrijven van erotische fabels, vooral dan omdat al snel blijkt da…Lees verder
In korte teksten van drie tot vier pagina's wordt de moderne levenswijze op het gebied van het seksuele beleven als parabel neergezet. In aanvang is de tekst vrij expliciet, naarmate het boek vordert betreft het vooral meer voyeuristische beschrijvingen. De teksten, die voorgepubliceerd zijn geweest in de Vlaamse krant De Morgen, vallen op doordat de schrijver een buitengewoon prettig taalgebruik hanteert met meeslepende constructies en metaforen. Daarbij weet hij goed eventuele banaliteiten uit de weg te gaan. De verhalen kennen een prettige, betoverende cadans die ook vrouwelijke lezers zal meevoeren. De paginagrote kleurenillustraties sluiten mooi aan bij de tekst.

Over Frank Adam

Frank Adam (Brugge, 18 augustus 1968) is een Vlaams auteur die hoofdzakelijk theater en filosofische teksten schrijft.

Biografie

Adam studeerde Arabische, Griekse en Germaanse Talen en Letterkunde aan de KU Leuven.

Hij debuteerde als auteur in 1992, is lid van de redactie van het literaire tijdschrift De Brakke Hond en lesgever aan de schrijversacademie in Brugge.

Hij begon zijn schrijversloopbaan naar aanleiding van een vraag van zijn zoontje met Waarom ik altijd nee zeg (Querido) in 2001. Ook Mijn mond eet graag spinazie maar ik niet (2002, Querido) keek door de ogen van een kleuter naar de wereld van de grote mensen. Het boek leidde ook tot een theatervoorstelling voor kinderen. De passie van de puber leverde de Prijs Knokke-Heist Beste Jeugdboek van 2006 op. In juli 2012 verscheen VWS-cahier 270 over Adam, samengesteld door Jooris Van Hulle.

Bibliogr…Lees verder op Wikipedia

Suggesties