Een vrouw van zeventig besluit na de dood van haar man haar vroegere meidenbandje opnieuw op te richten, samen met haar zoon, een R&B muzikant
Extra onderwerp
België, muziek, komedie
Taal
Nederlands
Uitgever
Bridge Pictures, 2010
1 dvd-video
Oorspr. opname
2009
Speelduur
ca. 94 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands voor slechthorenden
EAN
8711983497764

Besprekingen

Een tragikomedie uit 2006 van de Vlaamse regisseur Geoffrey Enthoven (Vidange perdue). Claire (Marilou Mermans) is een vrouw van zeventig die na de dood van haar man besluit het bandje opnieuw op te richten dat ze samen met twee vriendinnen vroeger had. Zo kan ze haar zoon Sid (Jan van Looveren) helpen, wiens carrière als muzikant niet goed loopt, en kan ze nog één keer echt leven. Haar zoon wil alleen meedoen als ze zijn muziek spelen: R&B! Claire geniet, maar dat is niet blijvend. Evelien Sanders (Movie2movie, i) geeft 4 (van 5) sterren: '(...) een komisch drama met een serieuze ondertoon (...) goede acteurs (...) een bijzonder leuke film met een serieuze boodschap (...)' Als extra een making of.

Over Geoffrey Enthoven

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Rastrojo (DES)

Geoffrey Enthoven (Wilrijk, 6 mei 1974) is een Vlaams filmregisseur en producent.

Voor televisie werkte hij ook als regisseur voor een aantal afleveringen van de VTM-telenovela Sara.

Filmografie

  • Broer (2016)
  • Voor wat hoort wat (televisieserie, 2015)
  • Halfweg (2014)
  • Hasta la vista (2011)
  • Dag en Nacht (televisieserie, 2010)
  • Meisjes (2009)
  • Happy Together (2008)
  • Vidange Perdue (2006)
  • Les Enfants de l'amour (2002)
  • De Aanspreker (1999)

Onderscheidingen

Voor Les Enfants de l'amour kreeg hij de publieksprijs in 2002 op het Internationaal filmfestival van Vlaanderen-Gent. Vidange Perdue won de Golden Rosa Camuna op de filmmeeting van Bergamo en de prijs voor beste film naast de prijs van de onafhankelijke filmzaaluitbaters op het internationaal filmfestival van Mannheim-H…Lees verder op Wikipedia