E-boek
Nederlands

Het lied van de geesten : roman

Jesmyn Ward (auteur), Harm Damsma (vertaler), Niek Miedema (vertaler)
In ‘Het lied van de geesten’ van Jesmyn Ward (1977) wonen Jojo en zijn kleine zusje Kayla met hun zwarte grootouders langs de kust van Mississippi. Hun moeder, Leonie, veroorzaakt met haar sporadische aanwezigheid in hun levens alleen chaos. Als hun (blanke) vader vrijkomt uit een gevangenis in het noorden van de staat, besluit Leonie dat ze hem gezamenlijk moeten ophalen. Ze hoopt op een gelukkig
Titel
Het lied van de geesten : roman
Auteur
Jesmyn Ward
Vertaler
Harm Damsma Niek Miedema
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sing, unburied, sing
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Atlas Contact, 2018
216 p. (ePub2)
ISBN
9789025452414
CloudLibrary
3h97bz9

Andere talen:

Over Jesmyn Ward

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Jesmimi

Jesmyn Ward (DeLisle, Mississippi, 1977) is een Amerikaans romanschrijfster.

Ward won in 2011 de National Book Award voor fictie en in 2012 een Alex Award met haar tweede roman Salvage the Bones. Het is een verhaal over familiale liefde en gemeenschap, dat zich afspeelt in de tien dagen voorafgaand aan de orkaan Katrina, de dag van de cycloon zelf, en de dag erna.

In 2017 won Ward een tweede National Book Award voor fictie voor Sing, Unburied, Sing (in het Nederlands verschenen met de titel Het lied van de geesten).

Jesmyn Ward is een voormalig Stegner fellow aan de Stanford-universiteit en Grisham Writer-in-residence aan de Universiteit van Mississippi. Haar romans, Where the Line Bleeds en Salvage the Bones, spelen zich beide af aan de Mississippi, in de streek waar ze opgroeide. Ward is een assistent-professor in creatief schrijven aan de Universiteit van Zuid-Alabama.

Werken

Lees verder op Wikipedia

Suggesties