Boek
Nederlands

Net als jij

Joany Buenen (auteur)
+1
Net als jij
×
Net als jij Net als jij
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Jessie is net verhuisd, maar kan haar draai niet vinden. Als haar idool Valentina naar Nederland komt, wil Jessie naar het concert. Maar haar ouders vinden haar te jong. Ze gaat toch! Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Net als jij
Auteur
Joany Buenen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2016
125 p.
ISBN
9789025869489 (hardback)

Besprekingen

Jessie verhuist met haar ouders en jongere zusje naar een andere stad en begint vol goede moed op een nieuwe school. Maar opgenomen worden in haar nieuwe klas valt vies tegen en Jessie voelt dat ze bewust buitengesloten wordt. Tel daar de heimwee naar haar oude school, vrienden en de ruzies tussen haar ouders bij op en Jessie sluit zich af en verliest zich in de wereld van haar idool Valentina en chat-maatje Bo. Als Valentina een concert geeft in het Ziggo Dome moet Jessie ernaartoe. Lekker vlot leesbaar meidenboek over herkenbare thema's als opnieuw beginnen, aanpassen, pesten en 'je verliezen in je idool'. Het begint halverwege het verhaal (Ziggo Dome), dan gaat het terug naar hoe Jessie daar terechtgekomen is, om vervolgens het verhaal tot een goed einde te brengen. Niet echt een hoogvlieger, maar wel een verhaal dat door veel meiden graag gelezen zal worden. Vanaf ca. 11 jaar.

Net als jij

Jessie is verhuisd naar een andere stad en moet ook naar een nieuwe school. Ze begint vol goede moed maar het loopt niet van een leien dakje. De vertrouwde vriendinnen zijn er niet meer en haar zusje is te klein om veel aan haar te hebben. Mama en papa hebben het ook moeilijk in hun nieuwe omgeving. En vrienden maken blijkt moeilijker dan gedacht. Ze troost zich door heel veel berichtjes te sturen en foto's te posten op Instagram. Zo heeft ze ook Bo leren kennen, die geeft goede raad aan Jessie als ze weer eens gepest wordt op school of niet begrepen wordt. Ook haar idool, zangeres Valentina, maakt veel goed want van haar liedjes krijgt Jessie nooit genoeg. En wanneer Valentina op toernee komt naar Nederland zal Jesssie er koste wat het kost bij zijn. Jesse gaat stiekem naar het concert zonder medeweten ven haar ouders. Ze wil bewijzen dat ze niemand nodig heeft als ze echt iets wil. Maar het loopt allemaal anders en ze moet om hulp vragen. Die komt er dankzij haar sms-contact Bo, …Lees verder