De 18-jarige kunstenares Ana verhuist van Ibiza naar Madrid waar ze visioenen krijgt van vorige levens
Titel
Caótica Ana
Regisseur
Julio Medem
Componist
Jocelyn Pook
Acteur
Manuela Vellés Charlotte Rampling
Taal
Spaans
Uitgever
A Film, 2010
1 dvd-video
Oorspr. opname
2007
Speelduur
113 min.
Aantekening
Spaans gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8716777926383
mooov

Besprekingen

Spaanse speelfilm uit 2007 van Julio Medem (Lucìa y el sexo; Los amantes del círculo polar), met debutante Manuela Vellés en Charlotte Rampling (Vers le sud, The night porter). De 18-jarige kunstenares Ana is beschermd opgevoed op Ibiza. Dankzij een rijke kunstliefhebster komt zij terecht in een kunstenaarskolonie in Madrid, waar zij visioenen krijgt van vorige levens. In een magisch-realistische sfeer lopen heden en verleden, droom en werkelijkheid in elkaar over. Medem maakte deze film als eerbetoon aan zijn zus Ana, verongelukt in 2001. Haar kleurrijke schilderijen zijn daarom verwerkt in de film. De recensenten plaatsen kritische kanttekeningen. Mariska Graveland (Filmkrant juni '08): '(...) over-the-top verhaallijn (...). Medem laat werkelijk alle remmen los en geeft de filmbezoeker het nakijken. (...)' Dana Linssen (NRC 4-6-'08): '(...) fascinerende ratjetoe (...) Het is ook allemaal te veel voor één film. De liefhebbers van Medems werk, dat altijd al neigt naar holisme, zullen …Lees verder

Over Julio Medem

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door MariResendiz

Julio Medem Lafont Sanjuán Mendizabal (San Sebastian, 21 oktober 1958) is een Spaans filmregisseur.

Loopbaan

Hij won meer dan 25 filmprijzen op filmfestivals verspreid over Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Azië. Zo won hij in 1992 een Goya Award voor beste nieuwe regisseur voor Vacas en de jeugdprijs op het Filmfestival van Cannes 1993 voor La ardilla roja.

Filmografie

Lange speelfilms

  • 1992: Vacas
  • 1993: La ardilla roja
  • 1996: Tierra
  • 1998: Los amantes del Círculo Polar
  • 2001: Lucía y el sexo
  • 2003: La pelota vasca. La piel contra la piedra
  • 2004: ¡Hay motivo!
  • 2007: Caótica Ana
  • 2010: Habitación en Roma
  • 2012: 7 días en La Habana (segment Miércoles: "La tentación de Cecilia")…Lees verder op Wikipedia