Boek
Nederlands

Helden eten chocopasta

Kristien Dieltiens (auteur), Erika Cotteleer (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Joppe vindt een geheimzinnig briefje van zijn broer en gaat samen met zijn vriend Jonas op onderzoek uit. Ze komen op een gesloten camping waar mysterieuze zaken aan de gang zijn. Vanaf ca. 9 jaar.
Leesniveau
AVI 9
Titel
Helden eten chocopasta / Kristien Dieltiens ; ill. Erika Cotteleer
Auteur
Kristien Dieltiens
Illustrator
Erika Cotteleer
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2006
111 p. : ill.
ISBN
90-448-0633-5

Besprekingen

Joppe vindt een geheimzinnig briefje van zijn broer Daan en gaat samen met zijn vriend Jonas op onderzoek uit. Ze komen op een gesloten camping waar geheimzinnige zaken aan de gang zijn. Eenogige Albert lijkt daar een rol bij te spelen. Het verhaal verschijnt binnen de 'Smaragdreeks' (AVI 6 t/m 9), na de 'Robijnreeks' de tweede serie van de 'Edelsteenreeks' met steeds vier boeken per leesniveau. Dit is een verhaal waarbij het belangrijkste doel lijkt om de lezer op het verkeerde been te ztten om op die manier spanning te creëeren, want uiteindelijk gaat het helemaal nergens over. Het taalgebruik is eenvoudig en het wat slappe, weinig enerverende verhaal is weliswaar goed te volgen, maar wat kinderachtig voor de doelgroep. Brede marges en een schreefloos lettertype zorgen voor een overzichtelijke bladspiegel. De kinderlijke zwart-wittekeningen bestaan uit collages met een grove lijnvoering en zwarte vlakken, en passen goed bij het ietwat naïeve wereldbeeld van Joppe. De gekleurde omsla…Lees verder

Over Kristien Dieltiens

Kristien Dieltiens (Antwerpen, 27 september 1954) is een jeugdauteur. Ze werkte sinds 1974 met kinderen die de inspiratiebron zijn voor haar boeken. Ze gaf les in de Steinerschool van Brugge. Nu werkt ze voltijds als auteur en illustrator en geeft lezingen voor alle leeftijden. Veel van haar boeken zijn vertaald.

Haar eerste jeugdroman, getiteld Olrac, verscheen ook in Duitse vertaling en kreeg in 2002 de prijs van de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury. Over Dieltiens verscheen in 2011 'VWS-cahier' 264 van Jet Marchau.

Selectieve bibliografie

  • De gouden bal (1997)
  • Olrac (12/10 2000)
  • De moedervlek (2002)
  • Kokkerellen (2002)
  • Bloemen op de muur (2003)
  • Ik ben nummer dertien (2004)
  • Aude (2005)
  • De nieuwe knecht van Sinterklaas (2005)
  • De stille pijn van Luca (2005)
  • En…Lees verder op Wikipedia

Suggesties