Dvd
Engels
Wenen, 1957. De jonge Joodse Lucia Atherton komt aan in het hotel van de opera. Haar man zal er de volgende dag De Toverfluit dirigeren. Wanneer ze oog in oog komt te staan met de nachtportier, verstijft ze: ze herkent Max, de voormalige nazi-officier die haar als vijftienjarige uit een groep joodse krijgsgevangenen pikte en tot een sadomasochistische relatie dwong.
Extra onderwerp
Bogarde, Dirk, Italië, drama, romantiek
Titel
The night porter
Regisseur
Liliana Cavani
Componist
Daniele Paris
Acteur
Dirk Bogarde Charlotte Rampling
Uniforme titel
Il portiere di notte
Taal
Engels
Uitgever
Homescreen, [jaar van uitgave niet vastgesteld]
1 dvd-video
Oorspr. opname
1974
Speelduur
113 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8727149475750

Over Liliana Cavani

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door nicolas genin

Liliana Cavani (Carpi, 12 januari 1933) is een Italiaans filmregisseur en scenarioschrijver.

Leven en werk

Opleiding en eerste televisiewerk

Cavani werd in Carpi geboren als de dochter van een architect afkomstig uit een conservatieve familie van grondbezitters uit het naburige Mantua. Haar moeder, een cinefiel, bracht haar de liefde voor het medium film bij.

Cavani haalde een diploma in de klassieke taal- en letterkunde aan de universiteit van Bologna in 1959. Vervolgens studeerde ze in Rome aan het Centro sperimentale di cinematografia waar ze afstudeerde in 1961. Daarna begon ze te werken voor de RAI waarvoor ze sociale (zoals Assalto al consumatore en La casa in Italia) en politiek geladen (zoals Storia del Terzo Reich, Età di Stalin en het in 1965 op de Mostra bekroonde Philippe Pétain. Processo a Vichy) documentaire…Lees verder op Wikipedia