Boek
Nederlands

Grijze Tijger leert schrijven

Margreet Strijbosch (auteur), Charles Michels (illustrator)
+1
Grijze Tijger leert schrijven
×
Grijze Tijger leert schrijven Grijze Tijger leert schrijven
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Samen met zijn vriendjes Krook en Felix gaat Grijze Tijger naar groep 3; ze leren schrijven, in spiegelbeeld lezen en gedichten maken. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Schrijven, Communicatie
Titel
Grijze Tijger leert schrijven
Auteur
Margreet Strijbosch
Illustrator
Charles Michels
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2007
40 p. : ill.
ISBN
9789085681724

Besprekingen

Nadat Grijze tijger in de vorige twee boekjes leerde zwemmen (zie De Leeswelp 2006, p. 304) en al een keer jarig was (idem), is het nu tijd geworden om te leren schrijven. Alles begint met een pakje van Oma. Zij geeft Grijze tijger een etui met een pen, potlood en gummetje cadeau. Natuurlijk had hij liever knikkers gewild, want wat moet je doen met een pen als je niet kan schrijven? Oma wist echter heel goed dat Grijze tijger naar de volgende klas mag, waar hij zal leren schrijven, lezen en rekenen. Voorlopig kan hij alvast tekenen met de pen, en op die manier wil hij Oma al bedanken voor de mooie verrassing.

In dit boekje volgen we Grijze tijger die naar het eerste leerjaar gaat. Alles is nieuw en anders, iedereen is nerveus, ook de mama's en de papa's. Jufrouw Bril zal Grijze tijger en zijn vriendjes meenemen op avontuur, waarvan een groot deel in het leren schrijven ligt. Met veel creativiteit probeert Grijze tijger zijn schrijffouten om te zetten in leuke tekeninget…Lees verder
Grijze Tijger gaat naar groep 3 samen met zijn vriendjes Krook en Felix. In groep 3 leren ze schrijven, in spiegelbeeld lezen en gedichten maken. Grijze Tijger vindt dit wel heel handig want nu kan hij brieven en e-mailtjes schrijven aan zijn oma. Met Valentijnsdag maakt hij een mooie Valentijnskaart voor Mimi. Zou hij de kaart in haar tas durven stoppen? Derde boek over de avonturen van Grijze Tijger. Leuke, vrolijke korte verhaaltjes over de belevenissen van Grijze Tijger in groep 3. De korte hoofdstukken zijn bijna allemaal onafhankelijk van elkaar te lezen. De tekst staat in twee kolommen op een pagina, geïllustreerd met vele kleurrijke pentekeningen. Tekst en tekeningen zijn vaak niet los van elkaar te zien, aangezien er veel geschreven zinnetjes, briefjes en e-mailtjes in voor komen. Ruime bladspiegel, veel dialogen tussen de personages. Vanaf ca. 5 jaar.

Grijze Tijger leert schrijven

Samen met zijn vriendjes Krook en Felix gaat Grijze Tijger naar groep 3, waar ze leren schrijven. Ze moeten heel wat oefenen en uiteraard leren ze ook lezen. Af en toe maakt Grijze Tijger wel eens een foutje. Hij ontdekt al snel dat je leuke dingen kunt doen als je kan schrijven, zoals brieven opstellen en e-mailtjes verzenden. Met Valentijnsdag maakt hij zelfs een mooie Valentijnskaart met een gedicht voor Mimi. Zou hij de kaart in haar tas durven stoppen? Dit is het derde voorleesboek over de avonturen van Grijze Tijger met korte verhaaltjes die onafhankelijk van elkaar gelezen kunnen worden, deze keer rond het thema schrijven. Verschillende aspecten van schrijven en wat je ermee kunt doen, komen aan bod. Dat leren schrijven verloopt allemaal zeer vlot en het lijkt wel alsof je het in een mum van tijd onder de knie kunt hebben. Misschien is dit wel een beetje ontmoedigend voor kinderen die echt aan schrijven toe zijn, want zo snel en moeiteloos gaat het meestal niet. Het verhaal …Lees verder