Makkelijk lezen
Engels

The importance of being earnest

Oscar Wilde (auteur), F.H. Cornish (bewerker)
Blijspel over twee jongemannen die beiden van tijd tot tijd kans zien aan een veeleisende tante en een nichtje te ontsnappen, daarbij gebruikmakend van de schuilnaam Ernest. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
The importance of being earnest / Oscar Wilde ; retold by F. H. Cornish
Auteur
Oscar Wilde
Bewerker
F.H. Cornish
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
Oxford: Macmillan, 2010
102 p. : ill. + 2 cd's
Aantekening
Vereenvoudigde uitgave
ISBN
9780230408685 (paperback)

Besprekingen

Het hier opgenomen blijspel uit het begin van de 19e eeuw (1895), gaat over twee jongemannen die beiden van tijd tot tijd kans zien aan een veeleisende tante en een nichtje te ontsnappen, daarbij gebruikmakend van de schuilnaam Ernest. Voorin worden de personages voorgesteld en staat een korte inleiding over de auteur en het toneelstuk. Achterin zijn vragen en aandachtspunten om misschien ook klassikaal mee te oefenen. Er is een woordenlijst, standaarduitdrukkingen en grammatica-oefeningen en het verhaal wordt verteld op drie cd’s. Het omslag toont een silhouette van een man in typische laat 19e-eeuwse Britse kleding. Het binnenwerk bevat zwart-witillustraties. Voor leerlingen op de middelbare school na drie jaar Engels. Niveau: B2, 2200 hoofdwoorden. Vanaf ca. 16 jaar.

Over Oscar Wilde

Oscar Fingal O'Flahertie Wills Wilde (Dublin, 16 oktober 1854 — Parijs, 30 november 1900) was een schrijver, dichter en estheet van Ierse afkomst die een groot deel van zijn leven in Engeland heeft gewoond.

Levensloop

Jong en revolutionair

Oscar Wilde werd geboren als de jongste zoon van Sir William en Lady Jane Wilde. Zijn moeder, Jane Francesca Elgee (1826-1896), was in Ierland bekend als een zeer nationalistisch schrijfster onder het pseudoniem Speranza. Ook vertaalde zij boeken uit het Frans en Duits. Zijn vader (1815-1876) was een vooraanstaand oog- en oorchirurg en schreef boeken over archeologie en folklore. Voor hij met Jane trouwde stond hij bekend als rokkenjager. Dit resulteerde in drie buitenechtelijke kinderen waaronder de in 1838 geboren Henry Wilson. Zijn achternaam suggereert: Wilde’s son. De familie Wilde behoorde tot de Anglo-Ierse protestantse bovenlaag…Lees verder op Wikipedia