Boek
Nederlands

India : een persoonlijke biografie van 1,2 miljard mensen

Patrick French (auteur)
+1
India : een persoonlijke biografie van 1,2 miljard mensen
×
India : een persoonlijke biografie van 1,2 miljard mensen India : een persoonlijke biografie van 1,2 miljard mensen

India : een persoonlijke biografie van 1,2 miljard mensen

Schets van de Indiase samenleving, cultuur, politiek en economie.
Titel
India : een persoonlijke biografie van 1,2 miljard mensen
Auteur
Patrick French
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
India : an intimate biography of 1,2 bilion people
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Atlas, 2011
471 p.
ISBN
9789045016689 (paperback)

Besprekingen

De bekende Brits publicist en Zuid-Aziëkenner schetst in dit boek in twaalf hoofdstukken een beeld van de Indiase identiteit, de tegenstrijdigheden, veelzijdigheid en eigenaardigheden van dit enorme democratische subcontinent. In de vorm van vooral gesprekken en levensbeschrijvingen van personen, meestal uit de zakelijke of politieke elite, komt een boeiend beeld naar voren: soms wat gedramatiseerd, soms wat anekdotisch of oppervlakkig, maar ook veelzijdig en genuanceerd. Onderhoudend geschreven, goed gedocumenteerd zonder wetenschappelijke pretenties. Vereist enige voorkennis/scholing, maar is zeker informatief en interessant. Niet bedoeld en geschikt als reisgids of landenoverzichtsboek. Met register. Kleine druk.

Over Patrick French

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door en:User talk:Mandakinigahlot1984

Patrick French (1966) is een Engels geschiedkundige en schrijver.

Patrick French studeerde literatuur aan de Universiteit van Edinburgh. Hij won verschillende literaire prijzen, voor zijn boeken Younghusband: The Last Great Imperial Adventurer, Liberty or Death: India’s Journey to Independence and Division en The World Is What It Is.

Werk

Patrick French was bestuurder van de Free Tibet Campaign in Londen. Op 22 maart 2008, ten tijde van de opstanden in Tibet voorafgaand aan de Olympische Spelen in Peking, leverde hij in een opiniërend stuk in The New York Times kritiek op de campagne zoals deze wordt gevoerd door de Tibetaanse organisaties in ballingschap. Zo kon hij in de archieven van Dharamsala geen bewijzen vinden voor de 1,2 miljoen doden die zouden zijn gevallen na de invasie van Tibet door het Chinese Volksbevrijdingsleger.

Onderzoe…Lees verder op Wikipedia