Boek
Nederlands

God

Paul Verrept (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een jongetje speurt op een dag met zijn verrekijker naar God; hij ziet een konijn en besluit dat dit God is. Prentenboek met grote, duidelijke tekeningen in grote kleurvlakken. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Fantaseren, God, Konijnen
Extra onderwerp
lief zijn
Titel
God
Auteur
Paul Verrept
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 1999
[28] p. : ill.
ISBN
90-6822-654-1

Besprekingen

God is een konijn. Hij heeft een vrouw en drie kinderen. Hij woont in een hol waar ze elke dag worteltjes eten". Dat is wat het jongetje in dit boek bedenkt wanneer hij van zijn opa een verrekijker krijgt en op zoek gaat naar God. God is een konijn! Wat een hilarisch maar mooi beeld. Het beeld dat we hier van God krijgen, is één van de lieve, strenge vader die bijzonder veel houdt van zijn vrouw en kinderen en bij uitbreiding van iedereen. Het verhaal zet op geen enkele manier God spottend of sarcastisch in de schijnwerpers. Eerder lijkt de auteur gekozen te hebben voor het zachte beeld van de goede christelijke God, in een naïeve interpretatie van een klein jongetje dat de worden van de juf, "God is overal", erg letterlijk genomen heeft.

Ook het feit dat we zogenaamd allemaal kinderen van dezelfde vader zijn, heeft deze jongen heel letterlijk opgevat. Want, zo zegt hij helemaal op het eind: "Ik hoop dat hij [God] me op een dag komt halen. Dan kan ik met zijn kinderen spelen". …Lees verder
Prentenboek over een jongetje dat door zijn verrekijker speurt naar God. Hij ziet een konijn en besluit dat dit God is. God is de vader van de familie konijn. De kinderen spelen en krijgen elke dag worteltjes te eten, waarna vader God het kroost naar bed brengt en in slaap tovert. Het jongetje hoopt dat God hem op een dag komt halen om met zijn kinderen te spelen. Vanuit het idee 'God is liefde' kan de sprong van het niet zichtbare naar een konijn wel gemaakt worden. De wens om door God gehaald te worden kan door een volwassene als een doodsverlangen worden geïnterpreteerd, maar zal voor kleuters voor wie dit verhaal toch is bestemd, niet zo voor de hand liggen. Het verhaal is, afgezien van 'God is een konijn', eenvoudig. De stijl van vlakverdeling en kleurgebruik hangt nogal tegen het werk van Max Velthuis aan: grote vlakken, duidelijke kleuren. Elke tekening beslaat ca. 3/4 van de crèmekleurige pagina's, de tekst staat er in 1 tot 3 regels onder in een duidelijke letter. Niet iedere…Lees verder

Over Paul Verrept

Paul Verrept (Deurne, 12 maart 1963) is een Belgische schrijver van kinderboeken, illustrator en grafisch vormgever.

Biografie

Verrept studeerde eerst aan het RITSC en vervolgens aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Beide opleidingen zet hij vervroegd stop. Bij de tweede opleiding is dat omwille van zijn theaterambities. Verrept ondervindt later dat theater niet zijn medium is, maar blijft wel theateraffiches ontwerpen, en start zo zijn carrière als grafisch ontwerper.

Als ontwerper van affiches is Verrept een minimalist. Zijn belangrijkste klanten waren (en zijn): Monty, Cie. de Koe, Laika, Peter De Graef, Comp. Marius, De Helling en Kunst/Werk. In 1997 ontvangt Verrept de Agfa-prijs voor theateraffiches.

Naast grafisch ontwerper is Verrept ook sinds 1994 actief als auteur en als illustrator.

Verder werkt hij samen met uitgevers en literaire organisaties, zoals de Stichting Lezen, …Lees verder op Wikipedia