Boek
Nederlands

Feest

Pauline Oud (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Konijn Fien en muis Milo vieren feest. Eerst hangen ze een slinger op, daarna kiezen ze een feesthoedje. Vierkant, hardkartonnen prentenboek met eenvoudige illustraties in kleur. Vanaf ca. 1 jaar.
Onderwerp
Feesten
Titel
Feest
Auteur
Pauline Oud
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2010
[10] p. : ill.
ISBN
9789044812503 (hardback)

Besprekingen

Fien en Milo, een grijze muis en een wit konijn, houden van feest vieren met zijn tweetjes. Wat hebben ze het druk met de voorbereidingen en wat amuseren ze zich heel erg. Ze hangen een slinger op, zetten een feesthoed op, blazen rode en groene ballonnen op, eten een grote mooie ronde taart met wit glazuur en roze spikkeltjes en natuurlijk pakken ze een cadeautje uit, hoe kan het ook anders … Aan het einde spelen ze heerlijk samen met hun geschenk: een mooie bal met gekleurde strepen. Wat is feest vieren toch leuk!
Feest is een klein boekje dat perfect in peuterhandjes past. Het heeft twaalf stevige kartonnen bladzijden. De tekeningen zijn eenvoudig en niet te druk. De illustraties zijn warm en geschilderd met waterverf. De figuurtjes hebben een opgewekte gezichtsuitdrukking op elke bladzijde.
De achtergrond is telkens in één kleur en de verschillende kleuren (oranje, blauw, groen en paars) keren verderop in het boekje terug. Deze fleurige kleuren maken dit boekje zo …Lees verder
Het konijn Fien en de muis Milo vieren een feestje. Wat hoort daar allemaal bij? Slingers, ballonnen, een feestmuts, taart en natuurlijk een cadeautje. Onafhankelijk te lezen vierkant, hardkartonnen prentenboek uit de reeks 'Fien en Milo' met als thema 'dagelijks leven: feest'. De eenvoudige tweeregelige tekst staat onder aan de bladzijde die steeds okerkleurig is. Daarboven zijn de getekende feestartikelen te zien. Simpele, pastelkleurige illustraties van Fien en Milo met de desbetreffende feestartikelen staan op een steeds van kleur wisselende achtergrond. De illustraties volgen de tekst nauwgezet. Redelijk stevig prentenboekje waarvan de allerkleinsten zeker zullen genieten, maar er zijn beslist leukere in dit genre en met dit thema. Vanaf ca. 1 jaar.

Over Pauline Oud

Paulina Maria Oud (Hilversum, 10 maart 1963) is een Nederlands illustratrice, schrijfster en ontwerpster.

Biografie

Oud werd geboren als jongste in een gezin met twee kinderen. Haar moeder was kleuterleidster en haar vader bouwkundig tekenaar. Als kind was zij veel te vinden in het atelier van haar grootvader Johannes Oud, die naast zijn huisschildersbedrijf actief was als kunstschilder. Van 1980 tot 1985 studeerde zij aan de Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht. Op de kunstacademie startte zij aanvankelijk met grafische vormgeving maar in haar derde jaar stapte zij over naar de autonome studierichting Grafiek.

Na een aantal jaren als vrij beeldend kunstenaar en docente Tekenen en Schilderen gewerkt te hebben, illustreerde Oud haar eerste kinderboek in 1996. Hierna volgden vele boeken voor diverse auteurs, onder wie Arend van Dam, Thea Dubelaar, Liesbeth van der Jagt, Anneke Scholtens en Betty Sluyzer. In totaal illust…Lees verder op Wikipedia

Suggesties