Boek
Nederlands

Naar bed

Pauline Oud (auteur)
+1
Naar bed
×
Naar bed Naar bed
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Konijn Fien en muis Milo doen hun pyjama aan, poetsen hun tanden en gaan daarna slapen. Vierkant, hardkartonnen prentenboekje met een korte tekst en grote illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 1 jaar.
Onderwerp
Slapen gaan
Titel
Naar bed
Auteur
Pauline Oud
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2009
[10] p. : ill.
ISBN
9789044810110

Besprekingen

Het ritueel van naar bed gaan: pyjama aan, tanden poetsen, plassen, wassen en met een knuffel gaan slapen, wordt afgewerkt door konijn Fien en muisje Milo. Alles wordt op de laatste bladzijde nog eens herhaald. Eenvoudig, herkenbaar verhaaltje voor de allerjongsten in een klein, vierkant, hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken. De kleuren zijn vrolijk en rustig, de figuurtjes levendig en donkeromlijnd. Op de rechterbladzijde staat telkens een illustratie van de totale situatie met begeleidende tekst. Op de linkerbladzijde staat steeds tegen een okergele achtergrond een vrijstaande afbeelding van het accentvoorwerp (tandenborstel, potje, knuffel) uit de handeling. De dieren zien er lief uit en zullen zeker aanspreken. Bekend onderwerp, maar leuk en overzichtelijk. Vanaf ca. 1 jaar.

Fien en Milo. Naar bed

Konijntje Fien en het muisje Milo gaan slapen. Ze trekken hun pyjama aan, poetsen hun tanden, gaan nog even op het potje en wassen hun handen. Samen met hun knuffelschaapje kruipen ze in bed. Een eenvoudig en vrolijk kartonboekje over het ritueel van naar bed gaan, waarin wel het verhaaltje voor het slapengaan ontbreekt. Op de linkerbladzijde staat tegen een egaal gekleurde achtergrond telkens de afbeelding van voorwerpen die te maken hebben met naar bed gaan en die benoemd kunnen worden: pyjama, tandenborstel, potje, handdoek en knuffel. Op de rechterbladzijde staan Fien en Milo die er gebruik van maken. Op het einde staat nog eens alles samen. De tekst is simpel eigenlijk overbodig. Het geheel sluit nauw aan bij de leefwereld van de allerkleinsten. De bladzijden zijn stevig gekartonneerd en hebben afgeronde hoeken.


Over Pauline Oud

Paulina Maria Oud (Hilversum, 10 maart 1963) is een Nederlands illustratrice, schrijfster en ontwerpster.

Biografie

Oud werd geboren als jongste in een gezin met twee kinderen. Haar moeder was kleuterleidster en haar vader bouwkundig tekenaar. Als kind was zij veel te vinden in het atelier van haar grootvader Johannes Oud, die naast zijn huisschildersbedrijf actief was als kunstschilder. Van 1980 tot 1985 studeerde zij aan de Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht. Op de kunstacademie startte zij aanvankelijk met grafische vormgeving maar in haar derde jaar stapte zij over naar de autonome studierichting Grafiek.

Na een aantal jaren als vrij beeldend kunstenaar en docente Tekenen en Schilderen gewerkt te hebben, illustreerde Oud haar eerste kinderboek in 1996. Hierna volgden vele boeken voor diverse auteurs, onder wie Arend van Dam, Thea Dubelaar, Liesbeth van der Jagt, Anneke Scholtens en Betty Sluyzer. In totaal illust…Lees verder op Wikipedia

Suggesties