Boek
Nederlands

Vliegen zwammen

Pieter Koolwijk (auteur), Linde Faas (illustrator)
+1
Vliegen zwammen
×
Vliegen zwammen Vliegen zwammen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Vlo en Stiekel maken kennis met vlieg Smoes. Ze kunnen Smoes verstaan en leren de taal van de vliegen. Met elkaar binden ze de strijd aan tegen de voodoomoeder. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Vliegen zwammen
Auteur
Pieter Koolwijk
Illustrator
Linde Faas
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2013
157 p. : ill.
ISBN
9789047705093 (hardback)

Besprekingen

Stiekel is het beste vriendinnetje van Floris (Vlo voor ingewijden). Door haar is hij op school niet meer zo vaak bang, bekijkt hij de wereld met andere ogen, ziet hij dat er meer mogelijk is dan het geijkte levensrepertoire van niet doorvoelde goede manieren, stereotiepe reacties en zonder hemels verlangen braaf zijn. Tweede deel, na ‘Vlo en Stiekel’*, met dit fenomenale duo in de hoofdrol. Dit keer maken ze kennis met vlieg Smoes, leren zij de taal van vliegen verstaan, zweven met hen door de lucht en bevrijden ze een heuse spreeuwenkoningin uit de kooi van een voodoomoeder. In dit mooi vormgegeven leesboek worden lezers en voorlezers meegenomen in een fantastische vertelling over vriendschap, anders zijn, authentiek in het leven staan, voor den drommel niet bang zijn en magie. Het verhaal wordt verteld in vrolijk, eigenwijs Nederlands. De tekst kent veel dialoog met voortdurend verrassende taalwendingen. Voorzien van wondermooie kleurenillustraties in inkt en aquarel die de tekst p…Lees verder

Over Pieter Koolwijk

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ankelemniscaat

Pieter Koolwijk (Gouda, 1974) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. Zijn verhalen vallen onder de categorie fantasy, maar spelen zich over het algemeen af in onze dagelijkse wereld. In ieder verhaal zit altijd een dieper liggend thema verwerkt.

In 2009 won hij de Unleash Award en in 2018 de Cultuurprijs van de Gemeente Emmen. Zijn boek Bens Boot is bekroond met een Vlag en Wimpel.

Boeken

  • Vlo en Stiekel (2012), Lemniscaat
  • Vlo en Stiekel: Vliegen zwammen (2013), Lemniscaat
  • Bens boot (2015), Lemniscaat
  • Baas van de wereld (2016), Lemniscaat
  • Prutje (2018), Lemniscaat
  • Gozert (2020), Lemniscaat

Externe link

  • Website van Pieter Koolwijk
Lees verder op Wikipedia