Titel
Blue Belgium / written and directed by Rob Van Eyck
Regisseur
Rob Van Eyck
Acteur
Saartje Vandendriessche Jacques Verbist Paul Cassiers Nathalie-Jane Krits
Componist
Johan Stollz
Taal
Engels
Uitgever
Zeno Pictures, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2000
Speelduur
ca. 90 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
5479141518029

Over Rob Van Eyck

Rob Van Eyck (Zichem, 26 maart 1939) is een Belgisch cineast, die als cultregisseur enige vermaardheid verwierf.

In 2001 komt zijn film The Afterman in het nieuws omdat de film volgens Van Eyck illegaal op internet wordt verspreid.

In 2007 ging Van Eyck voor Lijst Dedecker als lijstduwer de politiek in. In 1970 was Van Eyck reeds schepen van Cultuur in zijn geboorteplaats Zichem. Ook zat hij in de periode 1977-1982 in de gemeenteraad van de gefuseerde gemeente Scherpenheuvel-Zichem.

Filmografie

  • Ontbijt voor twee (1972)
  • Mirliton (1976)
  • De Terugtocht (1981)
  • De Aardwolf (1984)
  • The Afterman (1985)
  • Blue Belgium (1999)
  • Afterman 2 (2005)
  • Afterman 3 (2013)

Externe link