Makkelijk lezen
Engels

The ghost

Robert Harris (auteur), John Escott (bewerker)
Een ghostwriter krijgt de opdracht de memoires van de voormalige Britse premier af te maken na de dood van zijn voorganger; hij vermoedt niet in welk wespennest hij belandt.
Titel
The ghost / Robert Harris ; retold by John Escott
Auteur
Robert Harris 1957-
Bewerker
John Escott
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
Oxford: Macmillan, 2012
94 p. : ill. + 2 cd's
Aantekening
Vereenvoudigde en geannoteerde uitgave (2200 woorden)
ISBN
9780230422872 (paperback)

Besprekingen

Een Britse 'ghostwriter' wordt gevraagd de memoires van de oud-premier van Groot-Brittannië te schrijven. Degene die eraan was begonnen, heeft volgens de berichten zelfmoord gepleegd. De hoofdpersoon heeft er eigenlijk geen goed gevoel bij, maar doet het toch, uit pure nieuwsgierigheid. Maar al snel gebeuren er rare dingen en ontdekt hij zaken waardoor hij vermoedt dat zijn voorganger helemaal geen zelfmoord heeft gepleegd. In deze verkorte versie blijven de karakters overeind. Voorin staat een korte inleiding op de auteur en het verhaal. Achterin zijn vragen en aandachtspunten om misschien ook klassikaal mee te oefenen. Er is een woordenlijst, standaarduitdrukkingen en grammatica-oefeningen en het verhaal wordt verteld op drie cd’s. Het omslag toont een foto van een typende hand. Het verhaal bevat verder enkele vrij realistische zwart-witillustraties. Voor leerlingen op de middelbare school na vier jaar Engels. Niveau: B2, 2200 hoofdwoorden. Vanaf ca. 16 jaar.

Over Robert Harris

CC BY 3.0 - Foto van/door Krimidoedel Dr. Jost Hindersmann

Robert Harris (Nottingham, Verenigd Koninkrijk, 1957) is een Brits journalist en schrijver.

Levensloop

Na een studie aan de Universiteit van Cambridge werd hij journalist bij de BBC, politiek redacteur van The Observer en columnist bij The Sunday Times en Daily Telegraph. In 2003 werd Robert Harris uitgeroepen tot columnist van het jaar tijdens The British Press Awards. Hij woont in Berkshire, is getrouwd en heeft drie kinderen.

Hij schreef naast de bestsellers Fatherland (1992) (NL: Vaderland), Enigma (1995), Archangel (1998), Pompeii (2004) en Imperium (2006) een vijftal non-fictie boeken waaronder Selling Hitler (1992) over de vermeende dagboeken van Hitler. Van Fatherland is in 1994 een tv-film gemaakt met Rutger Hauer als Kripo-rechercheur March. Enigma werd in 2001 verfilmd door Michael Apted met Kate Winslet en Dougray Scott.

In…Lees verder op Wikipedia