Boek
Nederlands

Stardust en de Hollywoodpony's

Stacy Gregg (auteur), Emmy Middelbeek (vertaler)
+1
Stardust en de Hollywoodpony's
×
Stardust en de Hollywoodpony's Stardust en de Hollywoodpony's
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Issie heeft een nieuw vakantiebaantje: paardenverzorgster op een filmset. Het is een flinke klus, dus vraagt ze haar vrienden van de ponyclub om hulp. Niet alleen de paarden blijken onhandelbaar, maar ook actrice Angelique. Is dit Issies kans op roem?
Onderwerp
Vriendschap, Film
Titel
Stardust en de Hollywoodpony's
Auteur
Stacy Gregg
Vertaler
Emmy Middelbeek
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Stardust and the daredevil ponies
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2012
212 p.
ISBN
9789002247156 (hardback)

Besprekingen

Net voor de vakantie krijgt Issie een telefoontje van tante Hester, die filmdieren africht. Hester is op zoek naar vier meisjes die als stuntruiters kunnen meehelpen in een film waarvoor zij de paarden traint. Dit is een buitenkansje voor Issie, maar er zijn wat obstakels. Ten eerste verwacht haar paard Blaze binnenkort een veulen, en daar wil ze absoluut bij zijn, en ten tweede zou ze de vervelende Natasha Tucker moeten vragen om aan het vereiste aantal stuntrijders te raken. Toch laat Issie zich overhalen.
Op de filmset maakt het meisje kennis met de prachtige palominomerrie Stardust. Het paard lijkt echter een rotkarakter te hebben. Tijdens hun eerste rit probeert Stardust zelfs te gaan liggen en over Issie heen te rollen. Niet alleen de ster onder de paarden heeft kuren, hetzelfde geldt ook voor hoofdactrice Angelique. Als Issie Angelique de teugels van Stardust wil geven, laat ze zich vallen en veinst dat Issie Stardust op haar voet heeft laten trappen. Tijdens een van de fi…Lees verder
Issie (13) heeft een vakantiebaantje, het verzorgen van paarden die voor een film worden ingezet. Stardust, een Palomino, heeft de hoofdrol, maar heeft ook nukken en grillen. Angelique, de filmster, durft eigenlijk niet te rijden. Issie is vastbesloten haar te helpen en Stardust te genezen van zijn angsten. Ondertussen heeft haar eigen paard een veulen gekregen. Los te lezen vierde deel uit de serie 'Pony club geheimen'*. Uit het verhaal spreekt niet alleen kennis en kunde van paarden die ooit mishandeld zijn, maar bovenal liefde voor het dier. Het verhaal zit boordevol actie, typische meidentrucjes en ook een vleugje romantiek. Het taalgebruik is eenvoudig. De tekst, die gedrukt is in een vrij groot lettertype, is rechts niet uigelijnd. De bladspiegel is rustig, maar wel vrij vol. Het foto-omslag is aantrekkelijk voor de doelgroep. Met name de paardenmeisjes zullen ervan smullen. Vanaf ca. 10 jaar.