Boek
Engels

Doctor Sleep : a novel

Stephen King (auteur)

Doctor Sleep : a novel

Dan Torrance, die als volwassen man nog steeds wordt gekweld door het gruwelijke drama in het Overlook Hotel, gaat met een tienermeisje de strijd aan tegen mensen die leven van de energie van door hen gedode kinderen.
Titel
Doctor Sleep : a novel
Auteur
Stephen King
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
New York: Scribner, 2013
531 p.
Aantekening
Vervolg op The shining
ISBN
9781476727653 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Dan Torrance worstelt sinds zijn jeugd en de verschrikkelijke gebeurtenissen met zijn ouders met zijn alcoholisme en zijn speciale gave, het Licht, tot hij rust vindt in een verpleegtehuis voor ouderen waar hij zijn gave gebruikt om, geholpen door een kat, de oudjes vredig te laten inslapen. Ondertussen is de Ware Knoop, een rondtrekkend gezelschap van vreemde personages, op zoek naar verse stoom (van kinderen met de gave) om te overleven. Dan krijgt telepathisch contact met Abra vanaf kort na haar geboorte en samen, eerst op afstand maar later letterlijk, gaan ze de strijd aan. Deze nieuwe bovennatuurlijke roman is géén opvolger van 'The Shining'* (1977) hoewel King hetzelfde hoofdpersonage - weliswaar vijfendertig jaar later - gebruikt. Dit is veel meer een psychologische dan een griezelroman waarbij de personages, vooral de jonge Abra, indruk maken. Uiteindelijk toch een goed boek ondanks de nogal overdreven Ware Knoop en met iets teveel aandacht voor de AA. Krijgt na een sterk beg…Lees verder

Over Stephen King

CC BY 2.0 - Foto van/door Pinguino Kolb

Stephen Edwin King (Portland, Maine, 21 september 1947) is een Amerikaans schrijver van onder meer horror- en sciencefictionverhalen en thrillers. Zijn boeken komen voor op lijsten van bestverkochte boeken, zowel van fictie als non-fictie.

De verhalen van King gaan vaak over onopvallende personages die worden ondergedompeld in toenemend beangstigende situaties. Hij schrijft ook meer literair werk, zoals The Body, later verfilmd als Stand by me, maar ook Rita Hayworth and Shawshank Redemption en The Green Mile, later bekend geworden als films onder de titels The Shawshank Redemption en The Green Mile. Ook The Stand werd na de uitgave van de onverkorte versie verfilmd tot een miniserie (met Gary Sinise en Molly Ringwald in de hoofdrollen).

Biografie

King werd geboren op 21 september 1947 als zoon van Donald en Nellie Ruth Pillsbury-King. Toen hij nog jong was, verliet zijn va…Lees verder op Wikipedia