Titel
Audition
Regisseur
Takashi Miike
Naar het werk van
Ryu Murakami
Scenarist
Daisuke Tengan
Componist
Koji Endo
Uniforme titel
Ôdishon
Taal
Japans
Uitgever
Lumière, 2011
1 dvd-video
Oorspr. opname
1999
Speelduur
111 min.
Aantekening
Japans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5425019004408
mooov

Over Takashi Miike

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Olivier Strecker

Takashi Miike (三池 崇史, Miike Takashi ; Osaka, 24 augustus 1960) is een Japans filmregisseur.

Biografie

Takashi Miike studeerde aan de Yokohama Hoso Eiga Senmon Gakko-school. De eerste films die hij regisseerde, waren televisiefilms. Zijn eerste bioscoopfilm was Shinjuku Triad Society uit 1995. Met de horrorfilm Odishon (Audition) (2000) kreeg hij wereldwijde bekendheid. Andere bekende films van hem zijn de drie Dead or Alive-films en de extreem bloederige mangaverfilming Ichi The Killer.

Filmografie

  • 2014 - As the Gods Will
  • 2012 - Ai to makoto
  • 2012 - Gyakuten saiban (Ace Attorney)
  • 2011 - Nintama Rantarô (Ninja Kids!!!)
  • 2011 - Ichimei (Hara-Kiri : Death of a Samuraï)
  • 2010 - Jûsan-nin no shikaku (13 Assassins)
  • 2010 - Zeburâman: Zebura Shiti no gyakushû (Zebra…Lees verder op Wikipedia