Boek
Engels

Between the acts

Virginia Woolf (auteur)
In het park van een Engels landhuis wordt op een zomerdag in 1939 door dorpsbewoners een schouwspel opgevoerd, gadegeslagen door toeschouwers uit de hogere kringen.
Titel
Between the acts
Auteur
Virginia Woolf
Taal
Engels
Uitgever
London: Penguin, 1992
150 p.
ISBN
0-14-018571-2

Andere talen:

Besprekingen

In het park van een Engels landhuis wordt op een zomerdag in 1939 door dorpsbewoners een ‘schouwspel’ opgevoerd, gadegeslagen door toeschouwers uit de hogere kringen. Een anonieme verteller registreert gesprekken en gedachten gedurende de avond voor en na de opvoering en tijdens de voorstelling. De uitvoering behelst taferelen die een kritisch beeld geven van de Engelse historie, terwijl de gedragingen van de toeschouwers een ironisch portret vormen van een Engels ‘upper class’-milieu waar mensen vastzitten in conventies zonder veel besef van de dramatisch veranderende wereld rondom hen. Deze laatste roman van Woolf verscheen in 1941, enkele maanden na haar zelfgekozen dood. Met aantekeningen die onontbeerlijk zijn gezien de vele verwijzingen naar literatuur, schilderkunst en geschiedenis. Een uitgave in de reeks Penguin Classics die weer andere kanten laat zien van de auteur van ‘Mrs. Dalloway’, ‘Orlando’, ‘The Waves’ en ‘To the Lighthouse’.

Over Virginia Woolf

Virginia Woolf (South Kensington (Londen), 25 januari 1882 – Lewes (Sussex), 28 maart 1941) was een Brits schrijfster en feministe. Tussen de Eerste en de Tweede Wereldoorlog was Woolf een belangrijke figuur in het literaire leven van Londen. Ze was lid van de Bloomsburygroep.

Leven

Woolf werd als Adeline Virginia Stephen geboren te Londen, in een klassiek Victoriaans gezin. Haar vader Sir Leslie Stephen was een bekend redacteur en literair criticus. Na de dood van haar moeder Julia Jackson in 1895 maakte ze haar eerste zenuwinzinking door. Later zou ze in haar autobiografische verslag "Moments of Being" laten doorschemeren dat zij en haar zuster Vanessa Bell slachtoffer waren geworden van seksueel misbruik door hun halfbroers George en Gerald Duckworth. Na de dood van haar vader verhuisde ze met haar zuster Vanessa naar een huis in Bloomsbury. Ze vormden het begin van een intellectuele kring die bekend zou worden als de B…Lees verder op Wikipedia