Boek
Engels

The inheritors

William Golding (auteur)
Acht neanderthalers komen een ander ras van wezens dan zichzelf tegen. Dit nieuwe ras, homo sapiens, fascinerend in hun vaardigheden en raffinement, angstaanjagend in hun wreedheid, gevoel van schuld, en beginnende corruptie, voorspellen de ondergang van het volk wiens wereld ze zullen erven.
Titel
The inheritors
Auteur
William Golding
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Faber and Faber, 2005
233 p.
ISBN
9780571225477 (paperback)

Over William Golding

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Onbekend

William Gerald Golding (St. Columb Minor (Newquay, Cornwall), 19 september 1911 — Perranarworthal (Cornwall), 19 juni 1993) was een Engels schrijver en dichter. Hij won de Nobelprijs voor Literatuur in 1983.

Golding studeerde aan de universiteit van Oxford. Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende hij in de Britse Koninklijke Marine, en zat in dienst toen het Duitse oorlogsschip Bismarck tot zinken werd gebracht. Hij deed mee aan de invasie van Normandië op D-Day. Na de oorlog keerde hij terug naar Engeland, en werkte als leraar en schrijver.

In 1988 werd hij door koningin Elizabeth II geëerd met de titel sir.

Hij ligt begraven op de begraafplaats in Bowerchalke, Wiltshire, Engeland.

Zijn bekendste werk is Lord of the Flies uit 1954. Het werd een onmiddellijk wereldwijd succes. Het boek weerspiegelde dan ook de ontgoocheling in de menselijke natuur in de naoorlogse periode. Golding verklaarde zelf dat de roman voortgekomen was uit zijn …Lees verder op Wikipedia