Boek
Nederlands

Junior : de broer die bokser werd

Wouter Woussen (auteur)
+1
Junior : de broer die bokser werd
×
Junior : de broer die bokser werd Junior : de broer die bokser werd

Junior : de broer die bokser werd

De nog korte levensloop van de Gentse bokser Jean Pierre Bauwens en zijn kleurrijke familie.
Onderwerp
Boksen, Bauwens, Junior
Titel
Junior : de broer die bokser werd
Auteur
Wouter Woussen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: De Bezige Bij Antwerpen, 2013
220 p.
ISBN
9789085425137 (paperback)

Besprekingen

Jean-Pierre ‘Junior’ Bauwens werd bekend in heel België toen zijn autistische broer hun vader doodschoot. Een stom ongeluk, maar toch breed uitgesmeerd in de pers. Het hele gezin Bauwens werd onder de loep genomen en vergelijkingen met het gezin Flodder doken overal op. Wouter Woussen, journalist van De Standaard, had in die dagen contact met Junior om het verhaal te brengen voor de krant. Een contact dat uitgroeide tot wederzijds respect en vriendschap. Junior is het debuut van Woussen, maar het voelt aan alsof de auteur al jaren over gevoelige materie schrijft. In een toon die zowel respect als sympathie oproept, die het midden houdt tussen sentimentaliteit en gereserveerdheid, schrijft hij een indringend portret van een van ’s lands beste boksers van het moment.
Het uitgangspunt van het boek is de dood van vader Bauwens en de hele heisa errond. In gesprekken met moeder, broer en coach schetst Woussen de hele geschiedenis van het gezin Bauwens. In deel één gaat he…Lees verder
Hoewel de Vlaamse bokser 'Junior' Bauwens pas 25 is, heeft Wouter Woussen, journalist bij De Standaard zijn levensverhaal en dat van zijn volkse, kleurrijke familie opgetekend. Het resultaat is een bijwijlen ontroerend en meeslepend portret van een gezin met zeven kinderen waarvan er vier autistisch zijn. Het 'bleitmuileke' Jean-Pierre wordt bokser, zijn 15-jarige autistische broer Claudeke schiet per ongeluk zijn vader dood. Junior bokst verbeten voor zijn moeder - All 4 Mom - staat er op zijn T-shirt en voor zijn broers en zussen. Zit een Europese titel erin? Dit volkse en pakkende relaas over een ietwat ongewone Gentse familie is het debuut van Wouter Woussen. Voor liefhebbers van caleidoscopische, smeuïge en hartveroverende volksverhalen.